sport babakocsi

Miért a babakocsiban alszanak a babák?

Egy nyűgös nap, amit csak az menthet meg, hogy a babakocsiba vagy az autóba bepattanva rójátok a köröket gyerekkel – veletek is előfordult már? Miért van az, hogy néha semmi más nem segít? Hogyan teheted ezeket a perceket mégis hasznossá? Egy egyszerű eszköz segítségével te is másként fogsz gondolkodni a gyakran unalmasnak tűnő pillanatokról.

A Pampers Baby-Dry megbízásából készült kutatás Nagy-Britanniában bebizonyította, hogy az utcán babakocsit tologató anyukák 42%-a pusztán azzal a céllal vitte le a gyerekét, hogy elaltassa őt. Ismerős a jelenség? Évente összesen 1028 kilométert tesznek így meg, ami hihetetlen, de egy London-Svájc között lévő távolságnak felel meg. Ilyenkor egyszerre körülbelül 3,2 kilométert sétálnak az anyukák gyermekükkel.

Mi áll emögött? A szakértők szerint az ilyenkor jellemző álomba zuhanásra a tudományos magyarázat az, hogy ez a mozgás a babát az anyaméhben lévő állapotra emlékezteti. A babakocsi azt a meghitt burkot utánozza, amit korábban az anyja hasában megszokott, és ami nem statikus, egy helyben fekvés, hanem sokszor haladtak valahova. Az így történő altatás hátránya azonban az, hogy amint megállnak, a csecsemő felébred és kezdődik elölről a sírás, fészkelődés, diszkomfort érzet. Hosszú távon érdemes tehát a gyerkőcöt arra kondícionálni, hogy magától aludjon el, ám ha mégis igénybe vennénk ezt a módszert, akkor akár még hatékonyabban is felhasználhatjuk a helyzetet!

Kösd össze a hasznost a kellemessel, és fordítsd ezt az alvási időt arra, hogy te viszont aktívan töltsd a nap ezen részét! Egy sport babakocsi neked is segíthet ebben! Miközben a baba pihen, magaddal is foglalkozhatsz. Különböző, változatos színekben, eltérő felszereltséggel elérhetők már ezek a funkcionális babakocsik. A hétköznapi használaton túl arra is alkalmasak, hogy biztonságosan fuss velük.

A városban partner lehet könnyű, alumínium vázas szerkezete miatt, az erdőben vagy terepen pedig szintén rendelkezésre áll speciális formatervezésének köszönhetően. Ráadásul a beépített mózeskosár kivehető, így egy újabb módon szállíthatod vagy helyezheted magad mellé a gyereket, ha például megállnál egy frissítőre valahol a sportolás közben. A mérnökök által kifejezetten ezzel a szemlélettel tervezett babakocsi nagyszerű felfüggesztésekkel rendelkezik, így az remekül rugózik. Te nyugodtan átadhatod magad a testmozgás élményének, miközben babád zavartalanul alhat. A jó levegő, a napfény és a benne lévő éltető D-vitamin olyan további előnyök, amelyeket így mindketten élvezhettek egyszerre.

Sport babakocsi ismérvei

Az alábbi rövid cikkben igyekszünk bemutatni, milyen egy igazi sport babakocsi. Sport babakocsik ideálisak azon aktív szülők számára, akik nem akarnak lemondani a mozgás öröméről. Manapság tévesen él a köztudatban, hogy pontosan mi is az a sport babakocsi. Sokan azonosítják az esernyőre, illetve lapra csukható kocsikat sport babakocsiként, miközben, ez nem teljesen így van. 

A fent említett babakocsik 6 hónapos kortól egészen 36 hónapos korig ajánlottak. Jellemzőjük, hogy menetiránnyal megegyező irányban tolhatók. Általában nem fektethetők vízszintes szintig, hanem 135° és 170° között dönthető a háttámlájuk. Könnyebbek és kisebbre csukhatók, mint az újszülött babakocsik.

Az esernyőre csukható babakocsik praktikusak, hiszen kicsire összecsukhatók. A lapra csukható kocsik valamivel nagyobb helyet foglalnak, de nem annyira hosszúak, mint az esernyőre csukódóak. Az elsőt kicsi, de szélesebb autó csomagtartójába, az utóbbit pici, kombi autók használóinak ajánlják.

Ezzel szemben milyen egy valódi sport babakocsi?

A valódi sport babakocsik modern és könnyű kialakításúak. Tökéletes választás aktív, sportos életet élő családok részére, akik kihasználják a szabadtér adta sportolási, túrázási lehetőségeket, és a mindennapi városi séták sem állnak távol tőlük. Az általában nagy, masszív, 16 colos kerekek, és a fejlett felfüggesztési rendszer magas szintű irányíthatóságot és kényelmet biztosít a használójának. A fent említett kocsiktól eltérően jellemzően nem négy, hanem mindössze három kerekűek.

A városi terepre szánt sport babakocsi fő tulajdonsága, hogy bolygósítható (körbefordul a saját tengelye körül) első kereke a városi manőverezhetőséget segíti, de egy mozdulattal fixálható, így kocogáshoz, picit tempósabb sétákhoz is tökéletes választás. További jó tulajdonságuk, hogy az ízléses formatervezés mellett, tisztításuk is nagyon egyszerű.

A sport babakocsi márkák közül a Thule kiemelt figyelmet fordított arra, hogy összecsukáskor egy automata zármechanizmus aktiválódjon, ami révén a babakocsi szállításkor biztosan nem nyílik szét. Továbbá a Thule sport babakocsik esetében minden típusra felkerült egy új fékrendszer, ami biztonságosabb használatot tesz lehetővé.

Az egy kézzel összecsukható, vagyis kis helyen tárolható, könnyen mobilizálható sport babakocsi maximális komfortot kínál kezelőjének.

A Thule termékei a következő előnyökkel büszkélkedhetnek még:

  • új fékező rendszer
  • komplex árnyékolás (szellőztetéssel kiegészítve), 
  • egyetlen mozdulattal változtatható ülésszögű háttámla 
  • kiváló felfüggesztés

Az öt pontos biztonsági övrendszer és a komfortos, párnázott ülés nemcsak maximális kényelmet ad a babáknak, hanem tökéletes biztonságot is. A kukucskáló ablaknak köszönhetően ráadásul úgy tartható szemmel a gyerkőc, hogy nem kell megzavarni miközben alszik.

Amennyiben nem szeretne lemondani a közös mozgás élményéről, ezen típusú sport babakocsik mindenképp jó választást jelentenek a fitt anyukák számára.

Milyen anyukáknak ajánljuk a sport babakocsit?

Tapasztalataink szerint sajnos Magyarországon tévesen él a köztudatban, hogy pontosan mi is az a sport babakocsi. Sokan azonosítják az esernyőre, illetve lapra csukható kocsikat sport babakocsiként, miközben, ez nem teljesen így van.

Manapság egyre több anyuka tér vissza a sporthoz a szülést követően. Az egyéni sportok, edzőtermi, vagy csoportos foglalkozások mellett, egyre inkább hódít a trend, hogy az anyukák a gyerekeikkel együtt menjenek edzeni. Mégpedig úgy, hogy a sport a baba számára is szórakoztató és egyben biztonságos legyen. Sokan kezdenek el kocogni vagy futni, úgy hogy babakocsival a gyermeket is magukkal viszik. Az anyukák futás közben sport babakocsit tolnak maguk előtt kicsit nagyobb sebességben, a gyerkőcök nagy örömére.

Mivel az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás, illetve az aktív mindennapi élet egyre jobban kezd itthon is elterjedni, így már nálunk is lehet kapni igen könnyű, de rettentő masszív szerkezetű Thule sport babakocsi modelleket, melyek közt találhatóak kiváló felszereltséggel és nagyszerű kialakítással rendelkező típusok.

A mai sport babakocsik már annyi kényelmi és praktikus funkcióval vannak ellátva, hogy inkább hasonlítanak egy kényelmes kerékpárra, mint babakocsira.
A teteje az összes modellnek többféle szögben állítható, az anyuka bármikor rá tud lesni picinyére a hálós tető kialakításnak köszönhetően, a váz egy gombnyomásra összecsukható, a kerekek pedig egy mozdulattal leszerelhetőek.

Egyes sport babakocsikon az is szabályozható, hogy az első kerék forduljon-e vagy sem. Továbbá ezen kocsik kerekeihez enyhe lengéscsillapító is társul a kényelmes utazásért. A sport babakocsi kereke levegővel van felfújva, hogy az egyenetlen útszakaszokon is megfelelő kényelemben tudjanak utazni az apróságok. Így nemcsak az egészséges életmód betartása válik könnyebbé, de gyermekek is biztonságban és komfortosan tudják élvezni az eseménydús utazásokat, illetve a szabadban eltöltött időt.

A sport babakocsi mamának és babának egyaránt óriási ajándék és persze hatalmas segítség.

Az egy kézzel összecsukható, vagyis kis helyen tárolható, könnyen mobilizálható babakocsi maximális komfortot kínál a kezelőjének. Az aktív életet élő és a mozgást kedvelő anyukáknak – akik a szülést követően hamar szeretnének újra energikusak és fittek lenni – a Thule által gyártott sport babakocsi modelleket bátor szívvel ajánljuk.